"Нафтогаз України" не буде закуповувати газ у "Газпрому" з квітня

"Нафтогаз України" не буде закуповувати газ у "Газпрому" з квітня

Фото: Facebook/Арсеній Яценюк

"Нафтогаз" оголосив, що в 2015 році імпорт газу в Україну з Європи подвоївся

"Нафтогаз України" не планує відновлювати закупівлю газу у "Газпрому" з 1 квітня 2016 року, оскільки ціна, запропонована на другий квартал, вище пропозиції європейських постачальників, повідомили в компанії.

"Нафтогаз" залишається відкритим до переговорів щодо приведення умов закупівлі російського газу до ринкових", - йдеться в заяві компанії.

Повідомляється також, що "Газпром" відмовився від запропонованого "Нафтогазом" продовження дії домовленостей (зимового пакета), що визначають перехідні умови закупівлі російського газу для України. У вересні в ході тристоронніх переговорів між ЄС, Україною і Росією було досягнуто угоду про те, що Росія надаватиме Україні в зимовий період з 1 жовтня 2015 року по 31 березня 2016 року знижку на щоквартальній основі.

минулого тижня міністр енергетики Росії Олександр Новак попередив, що дія знижки на газ для України на перший квартал 2016 року закінчується.

Втім, згідно із заявою "Нафтогазу", компанія взагалі не здійснювала закупівлю газу в першому кварталі, так як ціна, запропонована російською стороною на цей період, була неконкурентною порівняно з вартістю газу, закупленого з європейського напрямку.

В кінці січня "Нафтогаз" оголосив, що в 2015 році імпорт газу в Україну з Європи подвоївся, а з Росії - скоротився вдвічі.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Газовий конфлікт України і РФ
Наступна публікація