"Нафтогаз" відмовився платити "Газпрому"$ 2,5 млрд за невибраний газ

"Нафтогаз" відмовився платити "Газпрому"$ 2,5 млрд за невибраний газ

"Нафтогаз" вирішуватиме це питання в Арбітражному суді. / Фото: УНІАН

"Газпром" пропонував сплатити 2,5 млрд дол. за системою "бери-або-плати".

НАК "Нафтогаз України" відмовився сплачувати рахунок за газ, невибраний українською компанію в третьому кварталі 2015 року, виставлений російським "Газпромом".

Про це йдеться у заяві "Нафтогазу", розміщеної на офіційному сайті компанії. "Газпром" у вівторок запропонував "Нафтогазу" сплатити 2,5 млрд дол. за системою "бери-або-плати".

Як йдеться у заяві "Нафтогазу", компанія вважає положення "бери або плати" у вигляді, викладеному в контракті з "Газпром", неринковими, неправомірним та недійсним.

""Нафтогаз" заперечує застосування цього положення в арбітражному провадженні за участю "Нафтогазу" і "Газпрому", розгляд цього провадження здійснюється судом при Арбітражному інституті Торгової палати Стокгольма", - йдеться у заяві.

"Таким чином, правомірність претензій "Газпрому", заснованих на положенні "бери або плати", визначить суд", - вказано у повідомленні.

Зазначимо, на сьогодні загальна сума грошових вимог, заявлених "Газпромом" у позові з посиланням на положення "бери або плати", становить 26,7 млрд дол. і стосується періоду з 2012 по 2014 рік.

Крім того, "Газпром" запропонував "Нафтогазу" сплатити 2,5 млрд дол. за третій квартал 2015 року з посиланням на це ж положення.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Газовий конфлікт України і РФ
Наступна публікація