НАЗК вирішило не змінювати форму електронної декларації

НАЗК вирішило не змінювати форму електронної декларації

Фото: Pexels

Під час засідання агентства нардепи наполягали на тому, що "зміна форми фактично зведе нанівець саму ідею декларування".

Національне агентство з питань запобігання корупції вирішило не змінювати форму електронної декларації.

Таке рішення було прийнято на засіданні НАЗК за участю ряду народних депутатів та громадських активістів, передає "УНІАН". 

Депутати наполягали не повертатись до питання зміни форми декларації до завершення нинішньої кампанії декларування, бо, на їхнє переконання, зміна форми фактично зведе нанівець саму ідею декларування, а у Національного антикорупційного бюро не буде інструменту для притягнення корупціонерів до відповідальності.

Разом з тим депутати визнали, що в інтерфейсі електронного декларування є певні недоліки, однак для їх усунення не потрібно змінювати юридичні документи, а лише внести зміни в програмне забезпечення.

Агентство доручило державному підприємству "Українські спеціальні системи" до 25 жовтня розробити свої пропозиції щодо внесення змін в інтерфейс системи електронного декларування.

НАЗК прийняв ще одне рішення — призначити адміністратора системи електронного декларування, яким стало це держпідприємство.

Нагадаємо, вчора, 19 жовтня, у Нацагентстві з питань запобігання корупції вирішили внести зміни до форми електронних декларацій про доходи чиновників. 19 жовтня у НАЗК відбулася спільна нарада за участі депутатів Верховної Ради, представників ГПУ,  НАБУ, МВС, Мін'юсту, Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації. На зустрічі учасники висловили претензії щодо деяких полів декларації та вирішили внести корективи в її форму.

Повʼязані теми:

Наступна публікація