НБУ нарешті "розсекретив" дані про рефінансування українських банків

НБУ нарешті "розсекретив" дані про рефінансування українських банків

Торік НБУ надав рефінансування банкам на 222 мільйони гривень / Фото: Reuters

Нацбанк торік надав фінустановам 222 мільйони гривень кредитів.

Аби українські банки не "лопнули", Національний банк торік виділив їм кредити на рефінансування в сумі понад 222 млн грн.

"Загальний обсяг наданих Національним банком у 2014 році кредитів рефінансування становив 222,26 млрд грн, у тому числі строком більше 30 календарних днів – 115,6 млрд грн. Обсяг повернення банками раніше наданих кредитів рефінансування у 2014 році становив 189,43 млрд грн. Станом на 01.01.2015 загальний обсяг заборгованості за кредитами рефінансування становив 108,95 млрд грн", - ідеться в повідомленні НБУ.

Крім того, Нацбанк назвав банки, яким надавав рефінансування.

 "Наше рішення сприятиме підвищенню прозорості банківської діяльності та зменшенню рівня її ризиковості", - зазначив член правління НБУ, директор Департаменту відкритих ринків Олег Чурій.

Також він повідомив, що чисте сальдо (різниця) між обсягами наданих Нацбанком банкам України кредитів рефінансування та обсягами повернення раніше наданих кредитів рефінансування у 2014 році становило плюс 32,83 млрд грн. Загальний обсяг заборгованості за кредитами рефінансування Національного банку станом на 1 січня 2014-го становив 76,12 млрд грн.

У НБУ запевнили, що будуть і надалі оприлюднювати інформацію про надані банкам кредити рефінансування на строк понад 30 днів.

Тим часом відсьогодні українським банкам на два роки заборонили розподіляти свої прибутки.

Повʼязані теми:

Наступна публікація