НБУ оголосив ще один аукціон з продажу валюти, аби "збити" курс

НБУ оголосив ще один аукціон з продажу валюти, аби "збити" курс

Фото: УНІАН

Національний регулятор продовжує залишатись на валютному ринку.

Національний банк України пояснює постійне зростання курсу іноземних валют ситуативними та сезонними чинниками. Про це йдеться у коментарі заступника голови Національного банку України Олега Чурія.

"Сьогодні, 17 січня 2017 року, пропозиція валюти обмежена насамперед у зв'язку зі збігом вчора, 16 січня 2017 року, вихідного дня (на честь Дня Мартіна Лютера Кінга) у США та робочого дня в Україні. Відповідно, відсутність надходжень валютної виручки на рахунки українських банків вчора вплинула на обсяг обов'язкового продажу валютних надходжень сьогодні", - повідомляє Чурій.

Крім того залишаються чинники, про які Нацбанк повідомляв раніше: сезонний спад ділової активності, переважно в агросекторі, що відображається у скороченні надходжень валютної виручки від експорту продовольчих товарів, наявність значної гривневої ліквідності у компаній-експортерів, які угрудні отримали відшкодування ПДВ на 16 млрд грн.

У зв'язку з цим у НБУ кажуть, що продовжать зберігати присутність на міжбанківському валютному ринку та застосовувати регулятивні інструменти.

"17 січня 2017 року Національний банк оголосив про проведення аукціону з продажу іноземної валюти,щоб запобігим надмірним коливанням курсу гривні. Обсяг аукціону – до 100 млн дол. США", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, на думку економістів, тиск на гривню триватиме до лютого.

Повʼязані теми:

Наступна публікація