НБУ вирішив повторно ліквідувати банк "Союз"

НБУ вирішив повторно ліквідувати банк "Союз"

Банк систематично порушує закони у сфері фінансового моніторингу.

Національний банк України повторно відкликав ліцензію у банку "Союз" і заявив про його ліквідацію.

Таке рішення було прийнято регулятором через систематичні порушення банком законодавства у сфері фінансового моніторингу, йдеться в повідомленні НБУ.

Вперше Нацбанк вирішив ліквідувати банк "Союз" 15 березня, але 28 березня Окружний адміністративний суд Києва скасував це рішення, а 26 квітня Київський апеляційний адміністративний суд залишив без задоволення апеляцію НБУ та Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Таким чином, рішення Окружного адміністративного суду Києва набуло чинності, і НБУ виконав рішення суду.

"Проте, враховуючи наявну у Нацбанку інформацію про численні зловживання в банку та акт про порушення банком фінансового моніторингу, правління НБУ прийняло нову постанову про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію цього банку", - йдеться в повідомленні.

НБУ зазначив, що банк "Союз" протягом двох останніх років неодноразово притягувався до відповідальності за порушення законів у сфері фінансового моніторингу. Також банк створював перешкоди проведенню перевірки в березні 2016 року, а після винесення рішення про ліквідацію кілька днів не допускав представників Фонду гарантування вкладів фізичних осіб в будівлю банку, мовиться в повідомленні регулятора.

Повʼязані теми:

Наступна публікація