НБУ вводить в обіг пам'ятну монету до дня Святого Миколая

НБУ вводить в обіг пам'ятну монету до дня Святого Миколая

НБУ вводить в обіг пам'ятну монету до дня Святого Миколая

Фото: НБУ

Монета буде випущена номіналом 5 гривень.

Нацбанк з понеділка, 12 грудня, вводить в обіг пам'ятну монету до дня Святого Миколая.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

"Присвячена святу любові і турботи до ближнього - Дню Святого Миколая, який відомий своїм служінням людям, а історія його вшанування в Україні сягає ще часів Київської Русі. Життя цього святого пов'язане з творінням чудес, а його духовний досвід передається людям із покоління в покоління. Святий Миколай - символ доброго духу, що дбайливо спостерігає за дитиною впродовж року. А діти напередодні свята пишуть йому листи зі своїми побажаннями", - повідомляють у НБУ.

Фото: НБУ

На аверсі монети розміщено стилізоване зображення Святого Миколая, під яким - веселка з іграшками, малий Державний Герб України, рік карбування монети 2016, напис "Україна" та номінал - 5 грн.

Праворуч можна побачити логотип Банкнотно-монетного двору НБУ.

На реверсі монети зображені радісні діти з іграшками у руках, а зверху напис - "До нас завітай, Святий Миколаю!".

Тираж монети - 75 тис. штук.

Нагадаємо, 12 жовтня Національний банк ввів в обіг нову 5-гривневу пам'ятну монету "Україна починається з тебе"Її присвятили волонтерству в Україні.

"Присвячена волонтерській діяльності в Україні, небувалий розмах якої припадає на час подій Революції гідності та початок військового конфлікту на Сході України. Волонтерський рух в Україні об'єднав суспільство, створивши дієву мережу громадських ініціатив та об'єднань, які взяли на себе вирішення найгостріших та найбільш невідкладних проблем країни у складний для неї час. Волонтерство – це прояв здатності до консолідації, суспільної відповідальності, гуманізму та служіння народові", – зазначили в НБУ.

Повʼязані теми:

Наступна публікація