Німеччина виділить майже мільйон євро для реабілітації переселенців з Донбасу

Німеччина виділить майже мільйон євро для реабілітації переселенців з Донбасу

Фото: Getty Images

Кошти на проекти реабілітації постраждалих від бойових дій на Донбасі виділить і Мальтійська служба допомоги

Уряд Федеративної республіки Німеччина виділить майже 900 тисяч євро на соціально-психологічне опікування особами, які постраждали внаслідок конфлікту на Донбасі. Про це повідомили у прес-службі посольства Німеччини в Україні.

Кошти будуть реалізовані у рамках проектів Мальтійської служби допомоги, яка в свою чергу теж виділяє близько 90 тисяч євро на реалізацію таких проектів.

"Проект передбачає не лише допомогу безпосередньо постраждалим від конфлікту, але й навчально-кваліфікаційні заходи для представників місцевих органів влади та благодійних закладів", - йдеться в повідомленні.

При цьому, у прес-службі нагадали, що на цей проект у минулому році німеччина виділила 300 тисяч євро.

Нагадаємо, в Україні станом на 31 березня 2016 року за даними Міжвідомчого штабу з тимчасово окупованої території, а також з районів проведення АТО на інші території України переселено 1 млн 27 тис. 728 осіб.

Тижнем раніше, 21 березня, Мінсоцполітики на своєму сайті також уточнило оперативну цифру взятих на облік переселенців, зафіксувавши 1 млн 747 тис. 457 осіб. Різниця — понад 700 тис. людей.

Пізніше, на Харківщині викрили незаконні схеми соціальних виплат майже 28 тисячам фіктивних переселенців. Як з'ясувалося, в органах соцзахисту були зареєстровані "внутрішньо переміщені особи з зони АТО", які тепер нібито мешкали на території Харківської області.

Щомісячно їм на банківські картки надходили призначені пенсії та інші соціальні виплати, які знімалися готівкою організаторами оборудок через банкомати у Харкові. Потім зловмисники обмінювали гривні на російські рублі та переправляли гроші на захоплену частину територію Донбасу через Росію, зокрема, для фінансування терористів. Загалом шахраї отримували понад 1 мільярд гривень на рік.

Повʼязані теми:

Наступна публікація