Німецькі ЗМІ викрили "5 канал" Порошенко в махінаціях із зарплатами в конвертах

Німецькі ЗМІ викрили "5 канал" Порошенко в махінаціях із зарплатами в конвертах

Петро Порошенко / Фото: УНІАН

Журналісти нібито отримують гроші за системою подвійної бухгалтерії на різні банківські картки.

Німецьке видання Frankfurter Allgemeine Zeitung пише, що все більше журналістів "5 каналу", який належить президенту Петру Порошенку, повідомляють про "сірі зарплати", що вони нібито отримують на паралельні банківські картки і "в конвертах" разом зі своєю офіційною зарплатою.

Про це повідомляє DW.

Сім нинішніх і колишніх співробітників редакції "П'ятого каналу" підтвердили німецькому виданню, що вже кілька років отримують гроші за системою подвійної бухгалтерії на різні банківські картки. На одну картку приходить офіційна зарплата, сума якої часто дорівнює мінімальній зарплаті, а на іншу - більш висока сума неофіційної зарплати, отримання якої не вимагає розписки. Раніше неофіційна зарплата виплачувалася готівкою, повідомили журналісти.

Дві журналістки телеканалу, Оксана Гриценко і Ксенія Новікова, погодилися виступити в ролі свідків під власними іменами, в той час як решта п'ятеро співробітників захотіли бути неназваними.

Нагадаємо, в жовтні минулого року ведучий "5 каналу" Роман Сухан заявив про своє звільнення. Він сказав, що йому набридло отримувати зарплату в конвертах і поскаржився на "джинсу" в ефірі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація