Новий посол ЄС назвав цілі фінансової допомоги Україні

Новий посол ЄС назвав цілі фінансової допомоги Україні

Фото: moreeurope.org

За словами Мінгареллі, Євросоюз пишається взаєминами з нашою державою.

Євросоюз радіє партнерству з Україною та наданням нашій державі фінансової допомоги на реформи. Про це заявив у своєму вітальному слові новий голова представництва ЄС у нашій державі Х'ю Мінгареллі, повідомляє УНІАН.

"Наша асоціація зближує нас, активізує наші торговельні зв'язки, гармонізує українські закони і стандарти з європейськими, долучає Україну до європейських ринків і зміцнює спільні цінності. Разом ми сильніші", - зауважив він.

Дипломат наголосив, що Євросоюз активно підтримує реформи в Україні та щороку надає на них близько 250 млн євро. Мінгареллі запевнив, що ЄС буде й надалі допомагати в боротьбі проти корупції, реформуванні судової системи і державної служби, поліпшенні інвестиційного та нормативно-правового клімату, "від чого користь отримають як бізнес, так і споживачі". Окрім того, важливими напрямками допомоги будуть інвестиції в інфраструктуру, енергетична реформа, гуманітарні програми з підтримки переміщених осіб і людей, які постраждали через анексії Криму та конфлікту на сході країни.

Як повідомлялося, понад третина українців узагалі не знають, що Євросоюз надає допомогу нашій країні. Лише 31% пригадали, що ЄС сприяє боротьбі з корупцією. І 22% знали про підтримку в галузі оборони. Про допомогу для бізнесу з боку Євросоюзу відомо тільки 16%.

Представництво ЄС в Україні спільно з "1+1 медіа" запустили проект, який допоможе українцям відкрити Європу

Представництво ЄС в Україні спільно з "1+1 медіа" запустили проект, який допоможе українцям відкрити Європу

Повʼязані теми:

Наступна публікація