Обама розповів, за яких умов погодиться виділити Україні мільярд

Обама розповів, за яких умов погодиться виділити Україні мільярд

Фото: Сайт президента України

Третій транш кредитних гарантій США готові надати Україні після завершення формування коаліції

Президент США Барак Обама підтвердив готовність виділення 1 млрд дол кредитних коштів Україні. Про це він заявив під час зустрічі із Петром Порошенком на Саміті ядерної безпеки у Вашингтоні, передає прес-служба українського президента.

Зазначається, що особливу увагу на зустрічі було приділено якнайшвидшому формуванню коаліції та уряду, які б орієнтувались на реформи.

"Президент Обама підтвердив готовність надати третій транш кредитних гарантій у розмірі 1 млрд доларів США по завершені процесу формування уряду в Україні", - зазначається в повідомленні.

Окрім того, під час зустрічі президенти обговорили ситуацію в Криму та на Донбасі.

Нагадаємо, що Петро Порошенко перебуває з візитом у США. Він уже провів зустрічі із віце-президентом США Джозефом Байденом, за участі держсекретаря США Джона Керрі.

Зокрема, Байден заявив, що США готові надати Україні додаткові 335 млн грн на реформування ЗСУ, Нацгвардії та Держприкордонслужби.

Окрім того, держсекретар США Джон Керрі "незабаром" відвідає Україну. Наразі йдеться про те, що візит Керрі буде сприяти "подальшому розвитку стратегічного партнерства між Україною і США".

Повʼязані теми:

Наступна публікація