Один з екс-керівників Центробанку Росії назвав головну причину стрімкого падіння рубля

Один з екс-керівників Центробанку Росії назвав головну причину стрімкого падіння рубля

На Московській біржі 24 серпня долар сягнув 71 рубля / Фото: azh.kz / Геннадій Черкасов

Алексашенко вважає, що російську економіку врятує лише політичне рішення.

Головною причиною падіння російської економіки та рубля, зокрема, є відсутність реальних інвестицій у РФ. І не лише зовнішніх, а й внутрішніх грошових вливань.

Про це в ефірі "Дождя" сказав колишній перший заступник керівника Центробанку Росії Сергій Алексашенко.

"Уже протягом двох років інвестиції в російську економіку падають, вони знижуються. А без інвестицій ніяка економіка не може рости. Економіка – така річ, якій інвестиції потрібні, як автомобілю. Закінчився бензин – автомобіль зупиняється, яким би гарним він не був", – пояснив Алексашенко.

На думку економіста, інвестиції з боку Заходу зменшилися через санкції та політичні ризики. Російські ж інвестиції зупиняються через відсутність захисту прав власності.

"Про незалежний суд ми з вами всі бачимо: це і справа Савченко, і справа Сенцова, і справа Кохвера. Про політичну конкуренцію на прикладі ПАРНАС і регіональних виборів ми теж всі добре розуміємо. Тому мені здається, що особливих надій на те, що у нас зараз пройдуть якісь ліберальні реформи, які виправлять структуру Росії й економіку, і політичну структуру, не варто. Тут потрібно рішення президента", – переконаний Алексашенко.

Він додав, що ця криза має в основному політичні корені. І вибратися з неї можна лише політичними методами.

Нагадаємо, 24 серпня офіційний курс долара в Росії встановив максимум з 1998 року.

Повʼязані теми:

Наступна публікація