Окупаційна влада Криму готова судитися з Україною за відібрані компанії

Окупаційна влада Криму готова судитися з Україною за відібрані компанії

Фото: le journal du Dimance

Константинов розповів, що "націоналізація" українських компаній була "вимушеним заходом".

Кримські окупанти пообіцяли судитися за "націоналізовану" в України "Феодосійську суднобудівну компанію "Море".

Про це заявив самопроголошений спікер "парламенту" Криму Володимир Константинов, пише ТАСС.

"Будь-який позов - це боротьба. Безумовно, в судах потрібно боротися, доводити свою правоту. Ми прийняли ті рішення, готові за них відповідати, будемо судитися", - наголосив він.

За словами Константинова, "націоналізація" була вимушеним заходом".

"У нас були обмежені терміни і обмежений перелік тих підприємств і майна, які були "націоналізовані" в тій екстремальній ситуації, в якій ми перебували в 2014 році", - додав він.

Зазначимо, раніше Європейський суд із прав людини прийняв скаргу "Феодосійської суднобудівної компанії "Море" про порушення її прав у результаті незаконної націоналізації Росією майна компанії на території Криму.

Про це повідомила напередодні, 21 червня, юридична фірма "Ілляшев та Партнери", яка і підготувала цей позов.

"Державна Рада Криму в 2014 році перевела все рухоме і нерухоме майно ФСК "Море", розміщене на території півострова, у свою власність. Пізніше розпорядженням голови Уряду РФ ФСК "Море" була передана в російську федеральну власність", - йдеться на сайті юркомпанії.

Нагадаємо, в МЗС України заявили, що Росія "націоналізувала" в Криму 400 українських підприємств і 18 газових родовищ.

У лютому 2016 року в анексованому РФ Криму з аукціону продали незаконно "націоналізований" санаторій "Форос", що належить бізнесменові Ігорю Коломойському. Будинок відпочинку продали за 1 мільярд 428 мільйонів 581 тисячу рублів Федерації профспілок Татарстану. Всього на участь в аукціоні окупантів надійшли дві заявки.

Раніше Конституційний суд Росії виніс перше рішення у справі про "націоналізацію" приватної власності в окупованому Криму, відхиливши скаргу ПАТ "Кримхліб" колишнього українського депутата Олександра Лещинського.

Повʼязані теми:

Наступна публікація