Опалення для українців суттєво подорожчає з 1 травня

Опалення для українців суттєво подорожчає з 1 травня

Опалення для українців подорожчає у травні

У квітні компанії будуть нести збитки, повідомили в нацкомісії.

В останній день березня Національна комісія з регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) схвалила рішення про підняття кінцевого тарифу на послуги центрального опалення для населення. Рішення набуде чинності 1 травня цього року.

Тарифи по країні зростуть у середньому на 67%.

Директор департаменту регулювання відносин у сфері теплопостачання НКРЕКУ Світлана Черних повідомила, що опалення мало подорожчати разом із ціною на газ та теплову енергію як оптовий товар – у квітні. Однак на заваді цьому стала позиція міністерства юстиції. Тому підняття тарифів відбудеться на місяць пізніше, а протягом квітня компанії теплокомуненерго нестимуть через це невеликі збитки.

"Ці збитки ми подивимося за підсумками року, і будемо тоді приймати рішення про компенсацію", - пообіцяла представник регулятора.

Водночас фінансовий директор ПАТ "Київенерго" Тетяна Грязнова зауважила, що збитки у квітні будуть досить істотними. За її словами, йдеться про щоденну втрату 6,4 млн гривень.

"До закінчення опалювального сезону ми щодня будемо нести чистий збиток у розмірі 6,4 у зв'язку з тим, що не переглянуті тарифи. По закінченню опалювального сезону і до набуття чинності нових тарифів збитки компаній складуть до 0,94 млн грн в день. Сумарно за підсумками квітня через це ми отримаємо чистий збиток близько 110 млн грн", - сказала вона.

Раніше повідомлялося, що ціни на комунальні послуги зростуть із 1 квітня.

Як заощаджувати гроші й нерви після підвищення тарифів на комуналку

Як заощаджувати гроші й нерви після підвищення тарифів на комуналку

Повʼязані теми:

Наступна публікація