Ощадбанк заявив про вихід з Асоціації українських банків

Ощадбанк заявив про вихід з Асоціації українських банків

Фото: УНІАН

Діяльність АУБ у держбанку кваліфікують як неефективну.

18 жовтня 2016 року правлінням Ощадбанку прийнято рішення про добровільний вихід з Асоціації українських банків у порядку, визначеному її статутом.

Про це Ощадбанк повідомив на своєму сайті сьогодні, 20 жовтня.

На переконання Ощадбанку, йдеться у повідомленні, АУБ, яка, згідно зі статутом, "спрямована на сприяння створенню та удосконаленню правової бази банківської діяльності", вже давно не виконує покладених на неї функцій.

Діяльність Асоціації в Ощадбанку кваліфікують як неефективну, оскільки вона не займається аналізом законотворчої діяльності, не аналізує правозастосовну практику з метою виявлення проблемних питань, не виконує основне статутне завдання з захисту прав та інтересів банків – членів Асоціації.

Зазначається, що зважаючи на це, Ощадбанк ще у 2012 році припинив активну участь у діяльності Асоціації та сплату відповідних внесків.

Нагадаємо, 26 серпня Ощадбанк подав позовну заяву із усією доказовою базою щодо відшкодування збитків, завданих внаслідок анексії Криму.

Таким чином Ощадбанк розпочав новий етап у процесуальному провадженні щодо його претензії до Російської Федерації в рамках двостороннього договору про захист інвестицій, яка випливає із тотального знищення його інвестицій в Криму через незаконну окупацію та фактичну анексію цієї території Росією.

Повʼязані теми:

Наступна публікація