Основні економічні новини: зміни у цінах на продукти та вартість пального

Основні економічні новини: зміни у цінах на продукти та вартість пального

У лютому продукти стали дешевше / Фото: УНІАН

Ціна на бензин на заправках різниться.

У березні в Україні спостерігається здешевшання продуктів харчування.

Про це йдеться у сюжеті "Сніданку з "1+1".

ЦІНИ НА ПАЛЬНЕ

Літр бензину категорії А-95 в середньому по Україні коштує 19,42 гривень. Втім, ціни на заправках різняться. Найменша вартість цього пального – 17 гривень 85 копійок. Найбільша – 20, 99 гривень. За літр дизельного палива в середньому доведеться відати 16 гривень 20 копійок. А ось газ для автомобілів дещо здорожчав – за нього в середньому просять 8 гривень.

ЦІНИ НА ПРОДУКТИ

Ціни на продукти у лютому знизилися. Як повідомляє Держслужба статистики, найбільше подешевшали яйця - на понад 24%. В межах 1-2,5% знизилися ціни на сало, фрукти, м'ясо та рис.

Також в Україні продовжують дешевшати овочі. Фахівці аграрних ринків пояснюють це, зокрема, низьким попитом. За останній тиждень найбільше впала в ціні картопля – на 9%, також здешевшали цибуля і капуста. Водночас у лютому дещо подорожчали масло, молоко та алкогольні напої.

Ціни на продукти у лютому знизилися

Ціни на продукти у лютому знизилися

Нагадаємо, що експерти попередили про здорожчання продуктів навесні. Аграрні експерти прогнозують, що ціни ростимуть поступово. Фахівці аргументують свої прогнози змінами в системі оподаткування. На їхню думку, вже до Великодня збільшиться вартість м'яса: свинини на 4-5%, птиці на 2-3%, яловичина в ціні не зростатиме. З експертними думками категорично не згодні продавці на базарах. Вони запевняють, що в них уже зараз майже нічого не купують.

Повʼязані теми:

Наступна публікація