Останні економічні новини: ціни на бензин та посилення вимог до депозитів

Останні економічні новини: ціни на бензин та посилення вимог до депозитів

Літр А-95 в середньому коштує 19,20 грн / Фото: УНІАН

Літр А-95 в середньому по Україні коштує 19,20 грн.

Після здешевшання ціни на бензин залишаються сталими, а вимоги до депозитних договорів посиляться, йдеться у програмі "Сніданок з 1+1".

ЦІНИ НА ПАЛЬНЕ

Літр бензину категорії А-95 в середньому по Україні коштує 19,20 грн. Залежно від заправок, найнижча ціна на це пальне – 18 грн, найвища – 21 грн. Літр дизельного палива обійдеться водіям в середньому в 15,5 грн. Газ для автомобілів коштує 8,2 грн.

ПОСИЛЕННЯ ВИМОГ ДО ДЕПОЗИТІВ

В Україні посилюють вимоги до депозитних договорів. Тепер інформації у паперах стане більше. Банки будуть зобов'язані включити в зміст договорів умови забезпечення відшкодування коштів за вкладом.

Зокрема, клієнта мають ознайомити з переліком умов, при яких Фонд гарантування вкладів не буде відшкодовувати кошти.  Також вкладник отримає інформацію, за яких умов перестануть нараховуватися відсотки за його депозитом.

Крім того, на вимогу вкладника, при укладенні договору строкового вкладу йому повинні надати розрахунок доходів і витрат, пов'язаних із вкладом.  

Нагадаємо, у зв'язку із суттєвим падінням цін на нафту на світовому ринку українська влада обіцяла "натиснути" на мережі АЗС, аби ті знизили вартість нафтопродуктів. Окремі заправки це зробили, решта – не поспішають. Тому й різниця, скажімо, на бензин А-95 залежно від АЗС коливається в межах трьох гривень.

Повʼязані теми:

Наступна публікація