Останні економічні новини: долар суттєво здешевшав, а завищені ціни на бензин перевірять

Останні економічні новини: долар суттєво здешевшав, а завищені ціни на бензин перевірять

Завищені ціни на бензин перевірить АКУ / Фото: УНІАН

Однак на "чорному" ринку валюта не дешевшає. 

Долар суттєво здешевшав, а в Мінсоцполітики звітують про збільшення заборгованості по заробітній платні. Про ці та інші останні найважливіші економічні новини йдеться у сюжеті програми "Сніданок з 1+1". 

КУРС ВАЛЮТ

Національний банк встановив такі курси валют. За добу долар суттєво подешевшав і тепер коштує 21,42 грн. Євро також здешевшав більш ніж на півтори гривні і наразі його ціна – 24,42 грн. Однак на "чорному" ринку валюта не дешевшає. За долар там просять щонайменше 23,7 грн, ціна на євро стартує від 27 грн. 

ЦІНИ НА ПАЛИВО

Літр бензину категорії А-95 в середньому по Україні коштує 20,56 грн. Найнижча ціна на це пальне 18,95 грн, найвища – майже 22 грн. За літр дизельного палива в середньому просять 18,25 грн. Газ для автомобілів коштує 8,85 грн.  

АМКУ ПЕРЕВІРИТЬ ЦІНИ НА БЕНЗИН

Чи знизили автозаправні станції ціни на бензин, перевірить Антимонопольний комітет України. Відповідне доручення дав прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк. Пов'язане воно з падінням цін на нафту на світовому ринку. Річ у тому, що вартість нафти від початку літа знизилася на 30%. Ціни ж на пальне в Україні впали лише на 2%, і тільки за кілька останніх днів. Чи призведе перевірка до відчутного зниження цін на пальне в Україні, поки що невідомо. 

ПЛАТІЖНІ КАРТКИ ВІД "УКРПОШТИ"

"Укрпошта" планує зайнятися випуском платіжних карток. Відповідний проект закону вже розробило керівництво держпідприємства. Якщо його приймуть, "Укрпошта" може стати учасником ринку платіжних систем та зможе відкривати рахунки та створювати окремі картки для їхнього обслуговування. Зокрема, так званий "поштовий рахунок" буде працювати для нарахування і збереження заробітної плати, пенсії, державних соціальних виплат та інших виплат. 

БОРГИ ПО ЗАРПЛАТІ

В Україні за 8 місяців збільшилася заборгованість по заробітній платні. Про це повідомляє міністр соцполітики Павло Розенко. Очільник відомства закликав голів ОДА протягом тижня розібратися із підприємствами-боржниками. Також він нагадав, що за несвоєчасну виплату зарплати передбачена адміністративна і кримінальна відповідальність

Повʼязані теми:

Наступна публікація