Паніка на валютному ринку Росії: євро перевалив за 50 рублів, а долар наблизився до 40-ка

Паніка на валютному ринку Росії: євро перевалив за 50 рублів, а долар наблизився до 40-ка

1 жовтня долар у Росії досяг 39,66 рубля (12,79 гривні) / Фото: masterforex-v.org

Валюта в РФ дорожчає вже кілька місяців.

У Росії на Московській біржі євро сьогодні вперше в історії перевалив за 50 російських рублів. І вже на завтра Центробанк РФ установив офіційний курс євро на рівні 50,0554 рубля.

Тим часом долар США поступово "підбирається" до 40 рублів. "Зелений" на торгах міжбанку сьогодні досяг антирекордних для Росії 39,66 рубля. Про це пише "Вести. Экономика". Офіційний курс долара від Центробанку на 2 жовтня також становитиме 39,66 рубля.

Нагадаємо, експерти називають кілька причин такого знецінення рубля, пише ИТАР-ТАСС. По-перше, на нього сильно "тиснуть" введені Заходом санкції проти Кремля через його агресію проти України. По-друге, на світовому ринку падають ціни на нафту, а на цей процес чуттєво реагує економіка РФ, яка наполовину залежить від вартості "чорного золота". І третій, не менш важливий, фактор – суд залишив під домашнім арештом мільярдера і главу величезної російської корпорації "Системи" Володимира Євтушенкова. Відповідно обвалилися акції частини найбільших підприємств РФ, що в свою чергу позначилося і на валютному ринку.

Російський рубль продовжує рекордно падати

Російський рубль продовжує рекордно падати

Повʼязані теми:

Наступна публікація