Парламент переніс ухвалення закону про фінансову реструктуризацію на 2016 рік

Парламент переніс ухвалення закону про фінансову реструктуризацію на 2016 рік

Положення законопроекту спрямовані на створення дієвого механізму добровільної фінансової реструктуризації боргів підприємств та їх досудової санації

Урядовий законопроект про фінансову реструктуризацію був зареєстрований у Верховній Раді 30 листопада.

Верховна Рада перенесла ухвалення урядового законопроекту про фінансову реструктуризацію на початок 2016 року.

Про це сказав голова парламентського комітету з питань фінансової і банківської діяльності Сергій Рибалка, виступаючи у Верховній Раді, - пише "Українська правда".

"Він ще не розглядався у нас на комітеті, і там немає всіх висновків щодо цього законопроекту. Я розмовляв сьогодні з міністром фінансів, ми домовилися, що на наступному комітеті наступного року ми першим розглянемо цей законопроект", - зазначив Рибалка.

Як повідомив, заступник міністра фінансів Артем Шевальов, виступаючи у Верховній Раді, даний законопроект розроблений з метою подолання негативних наслідків у фінансовому секторі, викликаних кризовими процесами в економіці України і виконанням зобов'язань української сторони перед міжнародними фінансовими організаціями.

Положення законопроекту спрямовані на створення дієвого механізму добровільної фінансової реструктуризації боргів підприємств та їх досудової санації, сказав він.

Як повідомлялося, урядовий законопроект про фінансової реструктуризації був зареєстрований у Верховній Раді 30 листопада.

Законопроект передбачає механізм добровільної реструктуризації заборгованості за банківськими кредитами для життєздатних підприємств, під дію якого може потрапити заборгованість в обсязі близько 200 млрд грн, або 25% загальної заборгованості корпоративного сектора.

Нагадаємо, що раніше Порошенко ветував закон про реструктуризацію валютних кредитів.

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація