Перші порушення: лідер президентської фракції вказав неповну інформацію в е-декларації

Перші порушення: лідер президентської фракції вказав неповну інформацію в е-декларації

Фото: УНІАН

Він не заповнив один із пунктів декларації.

Голова фракції "Блоку Петра Порошенка" у Верховній Раді України Ігор Гринів вказав неповну інформацію у своїй електронній декларації.

Про це йдеться у розслідуванні програми "Схеми", спільного проекту Радіо Свобода і телеканалу "UA: Перший".

Нардеп в електронній декларації залишив незаповненим 14 пункт. Йдеться про угоду на підставі якої нардеп отримав 500 тисяч гривень доходу від відчуження рухомого майна. А ось у пункті 11 електронної декларації він вказав півмільйона гривень доходу від відчуження рухомого майна і джерело доходу.

Загалом в електронній декларації за 2015 рік Ігор Гринів зазначив 77397 гривень заробітної плати, 500 тисяч гривень від відчуження рухомого майна, 210 тисяч доларів у готівці, 300 тисяч гривень на банківському рахунку і 30 тисяч доларів у готівці, якими володіє дружина народного депутата.

29 вересня, за два місяці до закінчення терміну подання електронних декларацій, Гринів пропонував внести зміни до Закону України про "Про запобігання корупції". Хотів засекретити від громадськості цілий перелік інформації про майно депутатів чиновників. Також депутат Гринів запропонував скасувати кримінальну відповідальність за помилки в декларації. Через суспільний резонанс та, за словами Гриніва, після втручання самого президента він відкликав свої скандальні поправки.

Раніше повідомлялося, що електронні декларації про доходи вже подали понад 52 тисячі українських чиновників.

Повʼязані теми:

Наступна публікація