Підприємство Ахметова заборгувало малій Батьківщині прем'єра 30 млн гривень

Підприємство Ахметова заборгувало малій Батьківщині прем'єра 30 млн гривень

Фото: УНІАН

Крім того, підприємство не сплачує екологічний податок

У Вінниці Ладижинська ТЕС, яка підпорядковується енергохолдингу мільярдера Ріната Ахметова "ДТЕК Західенерго" заборгувало регіональному бюджету за 2015 рік 30 млн грн. Про це заявив очільник Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій, пише "Vlasno.info".

За словами чиновника, регіон сподівається цьогоріч отримати від ТЕС 70 млн грн, втім наразі перераховано лише 9 млн грн. Борги підприємства зумовлені тим, що ТЕС не сплачує екологічного податку.

"Проблема Ладижинської ТЕС полягає у тому, що їм був затверджений спеціальний тариф, який давав можливість покривати збитки від виробництва електроенергії. І сьогодні ми бачимо, що акції компанії зростають. Це означає, що у ДТЕК є можливість акумулювати достатньо потужний фінансовий ресурс, щоб погасити ту заборгованість, яка виникла в поточному та минулих роках", - сказав очільник Вінницької ОДА.

Поміж тим, він наголосив, що за приблизними підрахунками, борг у цьому році може сягнути 90 млн грн.

Раніше, найбільший енергохолдинг України ДТЕК Ріната Ахметова заявив, що не в змозі повністю сплатити суму купонів за єврооблігаціями на 910 млн доларів з погашенням у 2018 році. Таким чином, ДТЕК запропонував іноземним кредиторам і власникам євробондів довгострокову реструктуризацію боргів.

Пізніше, Фонд держмайна заблокував зміну форми господарювання у "Київенерго", "ДТЕК Крименерго", "ДТЕК Донецькобленерго", "ДТЕК Дніпроенерго", "ДТЕК Дніпрообленерго" та "ДТЕК Західенерго". Раніше в ЗМІ з'явилася інформація про те, що ДТЕК ініціював перетворення енергокомпаній з метою отримати пріоритетне право викупити решти 25% акцій кожного з підприємств у держави за первісною ціною оцінки. У ДТЕК виправдовуються, що рішення про перетворення підприємств було включено до порядку денного зборів акціонерів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація