Підвищення тарифів на теплопостачання та гарячу воду остаточно не затвердили – Нацкомісія

Підвищення тарифів на теплопостачання та гарячу воду остаточно не затвердили – Нацкомісія

Фото: УНІАН

НКРЕКП ухвалила лише проекти нових цін.

Підвищені тарифи на теплопостачання та гарячу воду, які можуть зрости майже вдвічі, остаточно ще не затвердили.

Керівник відділу інформації і комунікації з громадськістю Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, Іван Слободянюк уточнив, що 5 травня НКРЕКП ухвалила лише проекти нових цін. І, мовляв, місцева влада та населення ще можуть тиснути на теплоенерго та вимагати не підвищувати вартість. Про це передає "Радіо Свобода".

"5 травня ми не ухвалювали тарифів щодо населення на теплову енергію, на послуги централізованого опалення, на комунальні послуги та централізоване постачання гарячої води. Ми схвалили проекти цих тарифів і оприлюднили їх на сайті. Тепер питання за громадськістю, котра може тиснути на теплокомуненерго, до цього також мають долучитися органи місцевої влади, розібравшись зі своїми теплокомуненерго", – уточнив Слободянюк.

Нагадаємо, проектами передбачено підвищення тарифів для населення на теплову енергію та послуги централізованого опалення на 75-90%, а на гаряче водопостачання – до 63-78 грн за кубометр.

Підвищення вартості пов'язане зі встановленням із 1 травня єдиної ціни на газ для населення та промислових споживачів – 6879 грн за тисячу кубометрів. Крім того, скасували пільговий тариф у 3,6 тис. грн за тисячу кубометрів в опалювальний сезон для власників котлів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація