Після скасування санкцій щодо Ірану різко обвалилися акції найбільшої арабської біржі

Після скасування санкцій щодо Ірану різко обвалилися акції найбільшої арабської біржі

Головний індекс впав на 7,5% / Фото: Reuters

Санкції проти Ірану скасували 16 січня.

У неділю, 17 січня, на наступний день після того, як стало відомо про скасування санкцій щодо Ірану, індекс акцій саудівської фондової біржі Tadawul різко пішов вниз.

Про це повідомляє "РБК".

За даними ресурсу investing.com, головний індикатор Tadawul All-Share Index (TASI) на відкритті торгів втратив майже 300 пунктів, його значення склало 5400 (-7,5%) пунктів, хоча на закритті торгів днем раніше значення індексу становило 5838.

Як інформує видання Ahramonline, саудівська біржа Tadawul є найбільшим торговим майданчиком в арабських країнах. Різке падіння не торкнулося тільки трьох цінних паперів зі 167, що торгуються на біржі. Капіталізація біржі становить близько 31 мільярда доларів.

Нагадаємо, що США і ЄС скасували режим санкцій щодо Ірану. Це сталося одразу після доповіді МАГАТЕ, яке підтвердило виконання Іраном своїх зобов'язань щодо ядерної програми.

14 липня 2015 року Іран і шістка західних країн узгодили історичну ядерну угоду, згідно з якою, Іран бере на себе зобов'язання за жодних умов не прагнути до володіння, розробки й отримання доступу до будь-якого виду ядерної зброї. Своєю чергою, країни Заходу обіцяють зняти економічні санкції із країни.

Повʼязані теми:

Наступна публікація