Платити чи не платити. Інструкція, що робити киянам із новими квитанціями за комуналку

Платити чи не платити. Інструкція, що робити киянам із новими квитанціями за комуналку

Фото: Київенерго

Термін оплати за комунальні послуги для жителів столиці подовжили до 25 січня.

Жителі Києва отримали квитанції на оплату житлово-комунальних послуг за грудень нового зразка. У платіжці зібрані всі види послуг – квартплата, водопостачання, електроенергію, опалення та газ. Нараховані суми вказані лише за квартплату та холодну воду. Решта пунктів – порожні.

Нові квитанції сформувало комунальне підприємство "Головний інформаційно-обчислювальний центр" (ГІОЦ), проте не до кінця узгодило її формат із приватними постачальниками комунальних послуг (тепло, гаряча вода, електроенергія та газ). А тому й виникли питання, чи оплачувати взагалі за цими квитанціями.

У Київській міській державній адміністрації пояснили, що за квитанціями, що сформував ГІОЦ, слід оплачувати лише квартплату та водопостачання. Терміни оплати подовжили до 25 січня, замість традиційного пільгового 20 числа щомісяця.

Приватні постачальники комунпослуг радять сплачувати лише за квитанціями, які сформували їхні підприємства.

"У зв'язку із розповсюдженням КП "Головний інформаційно-обчислювальний центр" (ГІОЦ) нового формату платіжки, єдиної для усіх комунальних послуг, звертаємо вашу увагу, що оплата послуг "Київенерго", як і раніше, має здійснюватися виключно за платіжками "Київенерго". Рахунки "Київенерго" за електроенергію ви отримаєте до 16 січня, а за опалення і гарячу воду – з 15 до 22 січня", - ідеться в повідомленні "Київенерго".

ПАТ "Київгаз" також закликає киян сплачувати за спожитий газ виключно на підставі платіжних документів, отриманих від ДП "КиївГазЕнерджи".

Тим часом "Укрпошта" від 1 січня 2017 року на своїх столичних відділеннях припинила приймання платежів за комунальні послуги, квитанції за які формує ГІОЦ. Назвали таку послугу нерентабельною та хочуть підвищити комісію втричі – до 1,5%. ГІОЦ на це не погоджується, а тому прийом платежів зупинили на невизначений термін. Оплатити ці квитанції можна в державних чи приватних банках, або через електронні платіжні системи.

Кияни спантеличені новими платіжками

Кияни спантеличені новими платіжками

Повʼязані теми:

Наступна публікація