Полтавський суддя живе у величезному будинку у вигляді церкви

Полтавський суддя живе у величезному будинку у вигляді церкви

Фото: blog.prosud.info

При цьому в декларації чиновник вказав, що родина живе на суддівську зарплату.

Заступник голови апеляційного суду Полтавської області Сергій Гальонкін має найбільший задекларований серед суддів області будинок - його площа становить 661 квадратних метрів.

Про це йдеться в розслідуванні Prosud.

"На запитання звідки у звичайного судді кошти на такий будинок, маємо класичну відповідь: "Допомогла дружина та батьки…" Та ось, судячи з декларації, щонайменше останні три роки основний дохід родини – заробітна плата судді", - йдеться в матеріалі.

Будинок розташований в передмісті Полтави і зовні нагадує церкву.

Загальну суму доходів, яку Гальонкін вказав у декларації - 269 802 грн (більшість коштів становить зарплата), членів сім'є - 68 084 грн. Основним доходом дружини судді Гальонкіна за останні два роки є кошти, отримані від надання в оренду майна, очевидно квартири, в розмірі 60 тис.грн на рік. Дружина Сергія Гальонкіна є приватним нотаріусом, однак, в останнє дохід від її провадження підприємницької та незалежної професійної діяльності згадується в декларації пана Гальонкіна за 2013 рік. 

Таким чином, згідно з декларацією Гальонкіна, щонайменше останні три роки саме його заробітна плата судді була основним доходом родини. Щодо нерухомості, то  будинок в селі Росошенці поблизу Полтави вперше згадується в декларації судді за 2014 рік, згідно з державним реєстром майнових прав, його зареєстровано в лютому 2015 року. Водночас, відповідно до знімків Google Earth, будинок зведено ще в 2007 році, а на знімках 2011 року прибудинкова територія перебуває практично в тому самому вигляді, що і в 2014.

Має Гальонкін і земельну ділянку розміром 30 соток в селі Дудникове Полтавського району зареєстровану також в 2015 році. На сусідній ділянці розміщений будинок площею 245 квадратних метрів, який належить дружині судді. Зареєстровано будинок Олени Василівни також в січні 2015 року.

Журналісти виявили, що дача судді Гальонкіна розміщена біля соснового лісу на 9 паях дачного кооперативу "Зоря" та складається з 4 житлових будинків. Будуватися в Дудниковому родина Гальонкіних почала ще до 2013 року. У ЗМІ стверджують, що площа ділянок значно перевищує територію, передбачену розпаюванням дачного кооперативу. Всі ділянки, якими володіє родина, були відчужені з наділу кооперативу в приватну власність. Гальонкіни також мають у власності квартиру та два офіси в Полтаві, і помешкання в Києві. Останнє належить тещі судді: жінка придбала квартиру вже на пенсії у віці 66 років.

Повʼязані теми:

Наступна публікація