Порошенко буде довго продавати свою частку в Roshen – гендиректор корпорації

Порошенко буде довго продавати свою частку в Roshen – гендиректор корпорації

Фото: Reuters

У потенційних компаній-покупців президентської фабрики вже є власне виробництво в Україні

Генеральний директор корпорації Roshen В'ячеслав Москаленко вважає, що президенту Петру Порошенку не вдасться найближчим часом продати свою частку у кондитерському бізнесі.

Про це він заявив в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

Москаленко пояснив, що у компаній, які б могли купити бізнес Порошенка вже є свої заводи в Україні. При цьому, він заявив, що президент не займається управлінням компанії з 2001 року.

"Нехай продає. Але думаю, що він довго буде продавати все це справа. І у Nestle, і у Mondelez є тут свої заводи. З урахуванням економічної ситуації не думаю, що Україна для них пріоритетний ринок", - заявив Москаленко.

При цьому, він анонсував зустріч із представниками Rothschild, в ході якої буде вирішено, як працюватиме корпорація президента.

"Просто коли Петро Олексійович сказав про передачу в управління - це одне, а юридично оформити це – зовсім інше. Адже усі питання з передачею Roshen в Rothschild Trust повинні були відбуватися з врегулюванням українського законодавства", - пояснив Москаленко.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко запевнив, що передання активів "Roshen" у довірчу власність Rothschild Trust закінчилася у березні-квітні 2016 року. Він наголосив, що чинний менеджмент компанії буде замінений на представників, призначених Rothschild.

Порошенко заявив, що оподаткування активів, які будуть перебувати в довірчій власності, проходитиме згідно з українським законодавством і в Україні.

Повʼязані теми:

Наступна публікація