Порошенко і Гройсман уже "пристроїли" ще не виділений мільярд від МВФ

Порошенко і Гройсман уже "пристроїли" ще не виділений мільярд від МВФ

Фото: Фокус

Президент і прем'єр розповіли, для чого призначатимуться ці гроші.

Президент України Петро Порошенко і прем'єр-міністр Володимир Гройсман не мають сумнівів щодо позитивного рішення МВФ стосовно чергового кредитного траншу для України. Про це політики заявили у Вінниці на святкуванні дня міста, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Днями відбудеться засідання МВФ і буде виділено транш, який стане фінансовою опорою реформ, які проводить президент, прем'єр-міністр, уряд, місцева влада. Впевнений у тому, що перемога у нас попереду", - наголосив глава держави.

Порошенко розповів, коли Україна отримає безвізовий режим

Порошенко розповів, коли Україна отримає безвізовий режим

Гройсмана, який теж навідав рідне місто, пояснив, що кредит підсилить гривню, яка останніми днями трохи впала. "Цей транш може бути від мільярда доларів. Ці кошти йдуть у валютні резерви нашої країни. Це впливає на зміцнення національної валюти. Я вважаю, що нема жодних ринкових підстав, щоб українська валюта була знецінена", - сказав прем'єр.

Як стало відомо кілька днів тому, рада директорів Міжнародного валютного фонду розгляне питання щодо чергового траншу фінансової допомоги Україні на засіданні у другій половині вересня. Міністр фінансів України Олександр Данилюк уже заявив, що Міжнародний валютний фонд дуже близький до виділення Україні чергового траншу допомоги.

Повʼязані теми:

Наступна публікація