Порошенко наказав почати готувати "антиофшорні" законопроекти

Порошенко наказав почати готувати "антиофшорні" законопроекти

Фото: Reuters

Президент сподівається на зменшення податкової бази.

Протягом найближчого півтора місяця, до 10 червня, мають підготувати законопроекти, що зменшать в Україні податкову базу та сприятимуть невиведенню коштів в офшори.

Відповідний указ "Про заходи щодо протидії зменшенню податкової бази і переміщенню прибутків за кордон" підписав президент Петро Порошенко. Документ передбачає створення робочої групи, яку очолила нардеп і голова парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна.

"Робоча група має підготувати до 10 червня 2016 року, з урахуванням міжнародних ініціатив, розроблених Організацією економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), законопроекти щодо удосконалення процедур контролю за трансфертним ціноутворенням та виведенням доходів за кордон, запровадження правил стосовно контрольованих іноземних компаній, протидії агресивному податковому плануванню, а також з питань лібералізації валютного законодавства України. Указ має на меті посилити контроль за агресивним податковим плануванням вітчизняними компаніями та забезпечити збільшення прозорості ведення бізнесу в Україні", - ідеться в повідомленні прес-служби глави держави.

Кабмін повинен долучити Україну до міжнародних ініціатив Організації економічного співробітництва та розвитку, зокрема щодо автоматичного обміну податковою інформацією.

Раніше президент пояснив, що потрібно для деофшоризації українського бізнесу.

Президент України заявив про розробку законодавства в сфері деофшоризації

Президент України заявив про розробку законодавства в сфері деофшоризації

Повʼязані теми:

Наступна публікація