Порошенко назвав єдину ціну на газ потужним антикорупційним кроком

Порошенко назвав єдину ціну на газ потужним антикорупційним кроком

Фото: blin.mk.ua

Глава держави переконаний, що нововведення допоможе запобігти махінаціям. 

Президент України Петро Порошенко під час зустрічі із українськими бізнесменами та представниками міжнародних компаній вперше прокоментував запровадження єдиної ціни на газ в Україні. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

За словами українського лідера, раніше на різниці цін наживалися ділки, тому впровадження нового тарифу є кроком до подолання корупції.

"Всім відомо, що робилося на різниці цін – відбувалися махінації, щоб завищити обсяг споживання. Це – для населення, а це – для теплокомуненерго. На цьому наживалися ділки і прикривалося це все політиками", - наголосив Порошенко.

Також він додав, що  прийняття чесного щодо людей бізнесу рішення по тарифах формує "правильний підхід до енергозбереження та диверсифікації енергопостачання" і боротьби із корупцією у нафто-газовому секторі.

Зустріч з представниками бізнесу проходила за участі прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, членів Кабінету міністрів та очільниці  Національного банку України Валерії Гонтаревої.

Як повідомлялося раніше, за рішенням Кабміну, українцям доведеться платити 6879 гривень за тисячу кубометрів палива, а сезонних пільг не буде. 

Підвищення цін на газ не зміг уникнути уряд Гройсмана

Підвищення цін на газ не зміг уникнути уряд Гройсмана

В уряді запевняють, що нова єдина вартість газу - економічно обґрунтована. Крім того, це - одне з зобов'язань перед Міжнародним валютним фондом. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, своєю чергою, пообіцяв, що малозабезпечені громадяни здорожчання не відчують.

Повʼязані теми:

Наступна публікація