Порошенко підписав безстроковий мораторій на виплату "боргу Януковича"

Порошенко підписав безстроковий мораторій на виплату "боргу Януковича"

Фото: Reuters

Закон також "заморожує" виплати та за іншими борговими зобов'язаннями.

Президент Петро Порошенко підписав закон, яким знімаються тимчасові обмеження мораторію на виплату зовнішнього боргу України, в числі якого і $ 3 млрд так званого "боргу Януковича".

На сайті Верховної Ради зазначається, що відповідний законопроект під номером 3677 повернувся з підписом президента 29 квітня.

Зазначимо, що 12 квітня Верховна Рада ввела безстроковий мораторій на виплату зовнішніх боргів, у тому числі перед Росією. Без прийняття відповідного законопроекту дія заборони на здійснення платежів за держборгом закінчилася б 1 липня.

За словами авторів документа, скасування кінцевої дати мораторію "продовжить термін дії правових підстав для пошуку подальших шляхів реструктуризації зовнішніх боргових зобов'язань".

Нагадаємо, що в грудні 2013 року екс-президент Віктор Янукович домовився з президентом РФ Володимиром Путіним про кредит на $ 15 млрд через розміщення цінних паперів. Однак, перед втечею з країни Янукович встиг провести лише перший транш у сумі $ 3 млрд.

Після зміни влади Москва і Київ не змогли домовитися про реструктуризацію боргу. Після цього Росія звернулася до суду, а Україна заявила про введення безстрокової мораторію на виплату грошей.

Як повідомлялося раніше, Росія погодилася на реструктуризацію боргу "Укравтодору" у розмірі $ 100 млн.

Повʼязані теми:

Наступна публікація