Порошенко підписав закон про захист вкладників

Порошенко підписав закон про захист вкладників

Фото: УНІАН

Закон спрямований на вирішення питання пограбованих громадян.

Президент Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо відшкодування фізичним особам через систему гарантування вкладів фізичних осіб шкоди, завданої зловживаннями у сфері банківських та інших фінансових послуг".

Про це повідомляє його прес-служба.

"Був розроблений законодавчий механізм, який з одного боку дає "зелене світло" на компенсацію грошей через Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, а з іншого боку включає "червоне світло" шахраям. І більше того – навіть посилює відповідальність не лише власників та менеджменту банків, які долучилися до організації злочинної схеми, а також фінансових інституцій, які брали участь в цих схемах", - зазначив президент.

"Цей закон є тим компромісом, який дає можливість великій кількості громадян отримати свої гроші", - сказав він.

Порошенко подякував вкладникам та депутатам, які підтримали та проголосували за цей закон.

"Дуже дякую вкладникам, які вчора прийшли під Верховну Раду зі своїми договорами", - зазначив він, додавши, що вони відрізнялися від людей, які протестували за гроші.

За словами Порошенка, через 20 днів після набрання чинності закону, після перевірки документів, Фонд гарантування вкладів може розпочати виплати коштів ошуканим вкладникам.

Нагадаємо, 15 листопада Верховна Рада під час засідання ухвалила президентський законопроект щодо захисту вкладників. Ініціатором проекту закону про внесення змін до деяких законів України щодо відшкодування фізичним особам через систему гарантування вкладів фізичних осіб шкоди, завданої зловживаннями у сфері банківських та інших фінансових послуг виступив президент Петро Порошенко.

Учора у центрі Києва на мітинги зібралися пенсіонери та молодь. На запитання щодо мети акції учасники реагували агресивно, а деякі не знали, навіщо прийшли. Переважно люди заявляли, що хочуть повернути гроші, однак не називали банк, у якому нібито мали депозит. Також частина заявила, що вимагає відставки глави НБУ Валерії Гонтаревої.

В центрі Києва знову зібрались мітингарі

В центрі Києва знову зібрались мітингарі

Повʼязані теми:

Наступна публікація