Порошенко похвалив Гонтареву за відведення загрози банкрутства України

Порошенко похвалив Гонтареву за відведення загрози банкрутства України

Валерія Гонтарева / Фото: УНІАН

Під час прес-конференції він вказав, що спільними діями з НБУ країні удалося уникнути колапсу банківської системи.

Президент України Петро Порошенко заявив, що усвідомлює відповідальність за свою кадрову політику, в тому числі за призначення головою Національного банку України Валерії Гонтаревої. Водночас він підкреслив важливість спільних із нею зусиль для усунення загрози дефолту України й колапсу банківської системи.

Про це він сказав під час прес-конференції в Києві, передає УНІАН

"Це моя кадрова політика і незважаючи на те, що не всім вона подобається, я за неї відповідаю. І за Гонтареву. Як би кому не хотілося, щоб я відходив від цього. Я вважаю, що ми ще зрозуміємо ті загрози, які були відведені. Загрози банкрутства країни й тотального колапсу банківської системи. Сьогодні я можу вже впевнено стверджувати, що цієї загрози вже не існує. І це заслуга наших спільних дій", - сказав глава держави.

Порошенко зазначив, що в нього є претензії до своїх ставлеників, але при цьому підкреслив, що претензії тільки мотивують для кращої роботи.

Раніше повідомлялося, що посадовців Нацбанку підозрюють у змові під час виділення кредитів рефінансування на 12 млрд грн сімом банкам. Це сталося в 2014-2015 роках, коли НБУ керували Степан Кубів та Валерія Гонтарева. Справу про незаконну розтрату грошей нині розслідує Національне антикорупційне бюро.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Підпал будинку Гонтаревої
Наступна публікація