Порошенко повернув закон про реструктуризацію валютних кредитів до Ради

Порошенко повернув закон про реструктуризацію валютних кредитів до Ради

Порошенко повернув закон про реструктуризацію валютних кредитів до Ради / Фото: Reuters

Також президент доручив Кабміну невідкладно внести на розгляд альтернативний законопроект.

Президент України Петро Порошенко повернув закон про реструктуризацію валютних кредитів зі своїми пропозиціями, який він напередодні ветував, до Верховної Ради для повторного розгляду.

Про це повідомляється на сайті президента.

"На переконання глави держави, запропоновані законом, що надійшов на підпис, заходи суттєво порушують баланс прав сторін кредитного договору в бік позичальників, покладаючи весь тягар збитків виключно на банківську систему", - йдеться у повідомленні.

Крім того, Порошенко доручив Кабміну невідкладно внести на розгляд парламенту альтернативний законопроект, урахувавши окремі положення закону "Про реструктуризацію зобов'язань за кредитами в іноземній валюті". Зокрема, йдеться про припинення зобов'язань за кредитним договором унаслідок передачі заставного майна у власність кредитору або звернення стягнення заставного майна, або добровільної реалізації заставного майна, узгодивши його з експертами та міжнародними фінансовими інституціями.

Раніше повідомлялося, що Нацбанк продовжив основні валютні обмеження. Разом із тим Нацбанк на прохання банків і бізнесу послабив деякі адміністративні обмеження.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація