Порошенко пропонує продати 1,6 тисячі державних підприємств

Порошенко пропонує продати 1,6 тисячі державних підприємств

В Україні проведуть приватизацію держпідприємств / Фото: Wschodnik

Президент вважає, що в державній власності варто залишити близько 200 компаній.

В Україні продовжать процес продажу державних підприємств у приватні руки шляхом приватизації. Із нині діючих 1,8 тисячі держпідприємств хочуть залишити близько 200.

Про це під час свого щорічного звернення у Верховній Раді заявив президент Петро Порошенко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я, безумовно, за ретельний контроль парламенту за приватизацією. Чим прозоріше це здійснюватиметься, тим краще. І за те, що саме ви, шановні народні депутати, встановіть правила її проведення та перелік об'єктів для реалізації також буде встановлений вами за поданням уряду. У нас залишається більше 1800 підприємств. Життєво необхідні для держави не більше двохсот. Звичайно, ми не будемо продавати "Укрзалізницю" або оборонні підприємства, але хто мені може пояснити, для чого державі аж 14 кінних заводів, які також заборонені до приватизації? ", – сказав президент.

Порошенко наголосив, що "зрештою, більша частина підприємств, внесених до списку заборонених до приватизації, протягом двох десятків років не отримали жодної копійки інвестицій в основний капітал і приречені на програш у конкурентній боротьбі".

Обладнання та технології на цих підприємствах залишилися на рівні 1930-х років, нарікає глава держави.

"Вони не виживуть, якщо не отримають ефективні прямі інвестиції і ефективний менеджмент з боку як вітчизняних, так і західних інвесторів", – переконаний президент.

Порошенко також розповів, що допомогло врятувати Україну від дефолту.

Повʼязані теми:

Наступна публікація