Порошенко запевнив, що в України достатньо вугілля та газу на зиму

Порошенко запевнив, що в України достатньо вугілля та газу на зиму

Фото: УНІАН

Він також підкреслив, що Україна все ще не купує російський газ.

Президент України Петро Порошенко заявляє, що країна достатньо забезпечена енергоресурсами напередодні зими.

Про це він повідомив в ході міжнародного економічного форуму у Львові, передає "Інтерфакс".

"Одне з досягнень, які ми продемонстрували за останні 2 роки ... на сьогодні частка газової енергетики в балансі енергоспоживання становить близько 60%. На сьогодні ми маємо достатні запаси вугілля, достатня кількість газу в сховищах, і все ще не купуємо російський газ", - заявив він.

За інформацією агентства, станом на 1 листопада  запаси газу в підземних сховищах становили 14 млрд 451,24 млн куб. м, знизившись з початку опалювального сезону, що стартує 13 жовтня, на 280,79 млн куб. м. Зокрема, 1 листопада відбір газу сховищ склав 19,73 млн куб. м.

Крім того, запаси вугілля на складах ТЕС України за жовтень збільшились більш ніж на 0,4 млн тонн і станом на 1 листопада склали 1,667 млн тонн, в т.ч. марки "А" - 0,735 млн тонн, марок "Г" і "Д" - 0,932 млн т. Ще понад 0,3 млн тонн запасів перебуває на складах ТЕЦ.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман наполягав на необхідності закачати до підземних газосховищ близько 17 млрд кубометрів газу для опалювального сезону 2016-2017 років.

Повʼязані теми:

Наступна публікація