Прикордонник на Харківщині "погорів" на хабарі

Прикордоннику загрожує до 10 років ув'язнення 

На Харківщині затримали начальника відділення внутрішньої безпеки Харківського прикордонного загону під час отримання хабара. Про це повідомили у прес-службі Генпрокуратури.

Зазначається, що також затримано і цивільного, який передавав хабар службовцю ДПСУ у розмірі $ 9 800 за безперешкодне незаконне перевезення товарів через державний кордон України.

"Цивільну особу затримано при передачі неправомірної вигоди у вигляді 9 800 доларів США, за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 КК України (пропозиція та надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище), а начальника відділення внутрішньої безпеки Харківського прикордонного загону при отриманні неправомірної вигоди на вказану вище суму, за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди у великому розмірі службовою особою, яка займає відповідальне становище, за попередньою змовою групою осіб)", - зазначається в повідомленні.

Хабарнику загрожує до 10 років ув'язнення.

Нагадаємо, у Харківській області на гарячому під час отримання хабаря затримали заступника начальника виправної колонії. Як зазначається, співробітники спецслужби затримали посадовця під стінами колонії під час отримання грошей від родичів в'язня. Наразі правоохоронці порушили кримінальне провадження проти здирника, триває слідство.

Раніше, СБУ викрила на хабарництві одного з депутатів Балаклійської районної ради Харківської області. Як з'ясували силовики, більшу частину суми народний обранець збирався передати іншим посадовцям для "підтримки" прийняття рішення. До того ж хабарник запропонував перераховувати гроші на банківські картки. Правоохоронці затримали депутата у приміщенні райради після перерахування на картку його родича останньої частини хабара у розмірі 10 тисяч гривень.

Повʼязані теми:

Наступна публікація