"Приватбанк" розпочав програму підтримки малого і середнього бізнесу

"Приватбанк" розпочав програму підтримки малого і середнього бізнесу

Фото: ТСН.ua

Ініціативи вже обговорили в Харкові та Одесі.

На бізнес-форумах в Одесі та Харкові підприємці, банкіри та представники місцевої влади обговорили соціальну ініціативу "Приватбанку", яка полягає у сприянні створенню нових робочих місць. Бізнесу мають допомагати компенсацією з місцевих бюджетів для погашення відсотків за кредити, а потім гроші повертатимуть до скарбниці у вигляді податків, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Карина – співвласниця кінотеатру у Білгород-Дністровському на Одещині. Він єдиний на 50-тисячне місто, тому підприємці вирішили розширюватися. По кредит на реконструкцію пішли до "Приватбанку". "Гроші були витрачені на те, щоби збільшити кількість нових робочих місць. Презентовані механізми повернення, хоча б частково, відсотків, тому що дійсно високий процент, звісно. Розраховую на повернення коштів", - каже співвласниця кінокомплексу Карина Чебан. "Нові робочі місця – це поповнення як обласного, так і місцевих бюджетів, з котрих ми потім можемо продовжувати стимулювати малий і середній бізнес через цю програму", - каже голова Одеської обласної ради Анатолій Урбанський.

Чиновники обіцяють грошову компенсацію за створення нових робочих місць

Чиновники обіцяють грошову компенсацію за створення нових робочих місць

З огляду на вражаючу статистику бізнес-еміграції з України, фахівці "Приватбанку" вирішили підтримати малий та середній бізнес, аби підприємці не тікали за кордон, а розвивали економіку вдома. На Харківщині цьогоріч банк допоміг чотирьом сотням бізнес-проектів на 52 мільйони гривень. На Одещині за два місяці роботи програми "Кредитування українського бізнесу" (скорочено "КУБ") створили понад вісімдесят тисяч робочих місць. У планах – мільйон нових робочих місць по всій Україні. "Програма "КУБ" має цільове значення – це робота тільки з малим і середнім бізнесом", - наголосив директор головного регіонального управління "Приватбанку" у Харківській області Андрій Терещенко.

Два нових робочих місця – і відсоток за 300 тисяч гривень банківського кредиту можна сплатити повністю. Тобто кредит стає безплатним. Головна умова – робочі місця мають бути легальними, а бізнес-плани – реальні. "В основному заважають розвитку підприємництва відсутність фінансових можливостей для розвитку бізнесу. Фінансове плече у вигляді такої інвестиції ми можемо запропонувати", - каже директор Південного регіонального управління "Приватбанку" Олена Яколіна. Результат має відчути вся економіка країни. "Те, що в нас 10% підприємців – малий і середній бізнес – це дуже низький показник. Починання гарне, добре що його підтримує "Приватбанк", обласна влада, міська влада. Якщо все вийде, у нас буде дуже хороший результат", - вважає голова вищої ради Європейської асоціації розвитку бізнесу Андрій Азаров. Вже відомо, що програма діятиме по всій Україні. "Приватбанк" закликає долучитися до підтримки малого та середнього бізнесу інші фінансові установи.

Кореспондент ТСН Олена Черняєва

Повʼязані теми:

Наступна публікація