"ПриватБанк" стабілізувався після націоналізації – Гройсман

"ПриватБанк" стабілізувався після націоналізації – Гройсман

Фото: УНІАН

Прем'єр похвалив новий менеджмент фінустанови.

Нинішню ситуацію з "ПриватБанком" прем'єр-міністр України Володимир Гройсман оцінює як нормальну. Про це він заявив в інтерв'ю агентству "Укрінформ".

За словами прем'єра, націоналізація стала вимушеним кроком уряду, але новий менеджмент здатний забезпечити зростання банку.

"Що ми зробили? Ми прийняли рішення про перехід банку в державну власність, ми його докапіталізували. Ми зараз призначили менеджмент. Я вважаю, що Олександр Шлапак колишній міністр фінансів, – високопрофесійна та відповідальна людина. Тобто, сьогодні банк з точки зору управління знаходиться в абсолютно надійних руках, з надійним інтелектом та досвідом. Банк застабілізувався, ситуація нормальна. Закон гарантує сьогодні повністю повернення вкладів для фізичних осіб - вкладників банку. У керівництва банку тільки одне завдання – розвивати банк, зробити його більш успішним. І це мене повністю влаштовує", – зазначив Гройсман.

Крім того прем'єр заявив, що долар в Україні міг би коштувати не більше 18,5 грн, якщо б країна могла самостійно забезпечити себе енергоресурсами. Енергонезалежність, за словами Гройсмана, стане одним з пріоритетних напрямків роботи уряду, а суттєві зміни можна буде побачити за 3-5 років.

Нагадаємо, про націоналізацію "ПриватБанку" стало відомо пізно ввечері в неділю, 18 грудня. У середу, 21 грудня, фінустанова офіційно перейшла у державну власність. Міністерство фінансів купило "ПриватБанк" у Фонду гарантування вкладів фізосіб за символічну одну гривню. Як стало відомо, Міністерство фінансів України докапіталізувало націоналізований "ПриватБанк" на 107 млрд грн.

Повʼязані теми:

Наступна публікація