Продукти щороку дорожчатимуть на 7-8%

Як пояснюють експерти, подорожчання - загальносвітова тенденція, викликана стрімким зростанням населення і скороченням виробництва.

Президент Української аграрної конфедерації (УАК) Леонід Козаченко на прес-конференції в Києві повідомив, що "продукти харчування в світі щорічного дорожчають в середньому на 7-8%".

"В Україні зберігається аналогічна тенденція з урахуванням інфляції всередині країни", - підкреслив керівник УАК, якого цитує прес-служба організації.

За його словами, в країнах Євросоюзу з початку 2010 року хліб подорожчав в середньому на 17%, м’ясо - на 15%. Молоко підвищилося в ціні приблизно на 10% в окремих країнах. Середнє зростання цін на продукти в США склало близько 6%.

"Це загальносвітова тенденція, викликана двома чинниками, - стрімким зростанням населення і скороченням виробництва. Продукти дорожчатимуть на 7- 8% щорічно", - констатував Козаченко.

"Це – об’єктивні процеси. Просто в інших країнах цьому не приділяють так багато уваги, як у нас, бо для жителів розвинених країн витрати на продукти складають в три рази меншу частину споживчого кошика, ніж в українців", - заявив президент УАК.

На думку Козаченка, штучна заборона підвищення цін в Україні може спричинити банкрутство виробників. "Від заборони збільшення цін дуже страждають фермери... Селяни в минулі роки втрачали 15 млрд гривень через заборону на експорт зерна. У тих країнах, де контролюють ціни, контролюють і рентабельність підприємств", - пояснив він.

Читайте також:

Українців лякають сиром по 120 грн

Клюєв пройшовся по ярмарках: картопля подешевшала до 2 грн

До кінця року одне яйце коштуватиме 3 гривні

В Україні вдвічі подорожчали яйця

Залиште свій коментар

Аватар
Залиште свій коментар

Коментарі до посту

Останні Перші Популярні Разом коментарів: