Прогнози в картинках. Що відбуватиметься з цінами на молочні продукти та м'ясо

Прогнози в картинках. Що відбуватиметься з цінами на молочні продукти та м'ясо

Фото: Reuters

Яловичина щотижня дорожчатиме на одну гривню.

Після новорічно-різдвяних свят в Україні на 3 грн здорожчала яловичина. Молоко і сир ростуть у ціні щотижня.

Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.Тиждень.

Саме МОЛОЧКА стала рекордсменом здорожчання 2016 року. Вершкове масло додало аж 42%. Друге і третє місце розділили сир (+36%) і молоко (+31%).

Фото: ТСН.ua

Дорожчатиме молоко й далі, каже аналітик асоціації виробників молока Яна Музиченко. Додаватиме 5-10 копійок щотижня аж до кінця лютого і навіть початку березня. І тільки коли корови отеляться і молока стане більше, ціна зупиниться. Хоча ходу назад явно не дасть.

Фото: ТСН.ua

М'ЯСО. ЯЛОВИЧИНА цього тижня підскочила аж на 3 грн і зараз кілограм вирізки коштує під 180 грн, інші види яловичини - 70-120 грн. Зростатиме і далі, щонайменше на гривню за тиждень, кажуть в асоціації. Причина - підвищений попит м'ясокомбінатів. Чому ажіотаж саме зараз, коли свята вже закінчились, експерти ще з'ясовують. На їхню думку, це аномалія. Зупинитися ціна має аж тоді, коли корови підуть на травичку – не треба буде купувати дорогі корми.

Фото: ТСН.ua

Зі СВИНИНОЮ трохи легше. 31 грудня був останній піковий ціновий день, далі ціна почала падати. На деякі позиції - аж на 10 грн. І буде потрошку знижуватись далі, запевнила аналітик Асоціації свинарів України Олександра Бондарська. Найбільше впаде ближче до весни - в час посту. А от на Великдень знову підскочить. І триматиметься високо всі травневі свята, під час тотальних шашликів.

Фото: ТСН.ua

І КУРКА за минулий рік подорожчала на 13-15%. Ці дві позиції - свинина і курятина - одна на одну впливають. Як здешевшає свинина - має відреагувати падінням ціни і курка. Бо люди купуватимуть те, що дешевше.

Валютний термометр: гойдалки долара і ціни на найнеобхідніше

Валютний термометр: гойдалки долара і ціни на найнеобхідніше

Повʼязані теми:

Наступна публікація