Програма "Гроші" підбиває підсумки року та звітує про результати власних розслідувань

Програма "Гроші" підбиває підсумки року та звітує про результати власних розслідувань

Підсумковий випуск «Грошей» з’явиться в ефірі телеканалу «1+1» вже сьогодні, 21 грудня, о 22:00 / Фото: Гроші

Підсумковий випуск вийде в ефір 21 грудня.

Останній випуск сезону-2015 програми журналістських розслідувань "Гроші" буде присвячений результатам роботи програми у році, що минає. Так, уже сьогодні о 22:00 підсумковий ефір "Грошей" розкаже про таке.

Зокрема, саме завдяки втручанню журналістів "Грошей" відомий український боксер Василь Ломаченко зміг повернути земельну ділянку, що була виділена йому після перемоги на Олімпійських іграх. Після декількох спроб недоброчесних чиновників відібрати землю у чемпіона, програма "Гроші" вирішила розібратись у несправедливій ситуації, що склалась, та допомогла боксерові врешті-решт отримати законну ділянку.

Ще одну земельну аферу вдалося попередити завдяки роботі "Грошей". Зацікавившись темою незаконного розподілу землі на території Труханового острову в Києві, журналісти ініціювали кримінальну справу, самостійно звернувшись до правоохоронних органів, і таким чином попередити розкрадання земель, призначених для громадського користування.

В ефірі також з'явиться історія київської школи лише з двома туалетними кімнатами на більш ніж 300 учнів, що протягом 12 років не бачила мільйонів гривень, виділених на її ремонт. Після власного розслідування програми "Гроші" школу було повністю відремонтовано, що зробило її однією з кращих у районі, а дітлахи нарешті отримали комфортні для навчання умови.

Арештом та позбавленням посад закінчилося чергове розслідування програми "Гроші" і для чиновників міста Боярка Київської області. Розібравшись у "сумлінній роботі" місцевих чиновників, що разом із працівниками ЖЕКу намагались відмивати кошти, купуючи для міста космічно дорогі клени, журналісти "Грошей" привернули увагу до факту крадіжки та домоглися справедливого покарання для корупціонерів.

Велика частина розслідувань цього року була ініційована і небайдужими українцями, які, користуючись онлайн-сервісом "Громадська приймальня" програми "Гроші", змогли повідомити журналістам про факти корупції та несправедливості. Зокрема, після повідомлення громадян щодо випадків хабарництва на одному з постів ДАІ у Києві, "Гроші" вирушили на знайомство з можливими хабарниками, вручивши їм жартівливі грамоти "За чесність". Незважаючи на сатиричну форму, візит журналістів таки мав результат, і скарги на даївців припинились.

"Журналісти "Грошей", звісно, не супергерої, які можуть викорінити все зло в Україні, але вони роблять усе можливе для боротьби з ним. Наша робота – не лише продемонструвати випадки корупції або розповісти про недоброчесну роботу чиновників. Наша робота – це й домогтися справедливості, допомогти звичайним людям у складних ситуаціях, попередити можливі злочини. І ми намагаємося роботи її самовіддано", – зазначив шеф-редактор програми "Гроші" Максим Сухенко.

Підсумковий випуск "Грошей" з'явиться в ефірі телеканалу "1+1" вже сьогодні, 21 грудня, о 22:00.

Повʼязані теми:

Наступна публікація