Прощальний подарунок Гройсмана. Нардепам утричі збільшили зарплату

Прощальний подарунок Гройсмана. Нардепам утричі збільшили зарплату

Фото: УНІАН

Зарплата також збільшилась і в помічників парламентарів

Народним депутатам підвищили заробітну плату майже втричі. Таке розпорядження підписав тодішній спікер парламенту Володимир Гройсман. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила нардеп від БПП Ольга Червакова.

Вона повідомила, що своїм останнім розпорядженням на посаді голови Верховної Ради, Гройсман збільшив зарплатню нардепам із 6 400 гривень до 17 650 гривень. Стільки ж, за словами Червакової, виділяється на депутатську діяльність.

"Збільшується також фонд оплати праці помічників депутата: був 12500 грн, став - 25000 грн. Всі суми наведені без врахування сплати податків, тобто, на руки буде видаватися менше. Отримувати зарплатню можуть не більше п'ятьох помічників. Раніше було 4", - написала вона.

При цьому, Червакова підкреслила, що підвищення зарплатні вимагали парламентарі Олексій Мушак (БПП) та Мустафа Найєм (БПП), які вважали, що це сприятиме зменшенню корупційних схем.

Нагадаємо, із 1 травня 2016 року державним службовцям підвищать посадові оклади, надбавки за ранг, а також наберуть чинності нові визначення прирівняння посад державної служби до відповідних груп оплати праці. Саме того дня набуде чинності новий закон "Про державну службу", а також відбудеться планове підвищення прожиткового мінімуму, мінімальних зарплат та пенсій.

Відповідно до запропонованої схеми посадові оклади державних службовців будуть підвищені та становитимуть, зокрема, від 1723 грн на посаді спеціаліста в районі до 8615 грн на посаді голови районної державної адміністрації;  від 2412 грн на посаді спеціаліста в області до 10338 грн на посаді голови обласної державної адміністрації;  від 3618 грн на посаді спеціаліста в державному органі, юрисдикція якого поширюється на територію всієї України, до 12061 грн на посаді керівника державного органу (державного секретаря).  Також пропонується затвердити розміри надбавок за 9 рангами державного службовця від 200 до 1000 грн

Повʼязані теми:

Наступна публікація