Проти чиновників із "Укрзалізниці" порушили майже 400 справ – міністр

Проти чиновників із "Укрзалізниці" порушили майже 400 справ – міністр

Фото: УНІАН

Підприємство просякнуте корупційними порушеннями – від непрозорих закупівель до логістичних послуг.

На сьогодні проти посадовців різних рівнів державної "Укрзалізниці" порушили близько 400 справ. Проте частина з них "зависла" і не розслідується.

Про це в ефірі "Громадського ТБ" сказав міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Корупційні порушення на підприємстві масові – від непрозорих закупівель до логістичних послуг.

"Це питання і посадових призначень, і пасажирських перевезень. Уся ця система не може триматись на одній людині — ми говоримо про сформовані стійкі групи впливу, які ми хочемо зупинити. "Укрзалізниця", на жаль, далека від того, щоби бути ідеальною. Ми маємо також справу із групами зовнішнього тиску і впливу", — розповів міністр.

Омелян анонсував запуск міністерством ще однієї електронної системи, яка повинна забезпечити прозорість усього процесу будівництва інфраструктурних об'єктів.

"Ми не полюємо на відьом, ми полюємо на корупціонерів. Якщо реформування "Укрзалізниці" та "Укрпошти" буде успішним, ми покажемо іншим, що ми рухаємось у правильному напрямку", — сказав Омелян.

Зазначимо, що 25 липня детективи Національного антикорупційного бюро  затримали начальника департаменту планування і контролю закупівель  "Укрзалізниці", а 12 липня затримали ще трьох чиновників цього підприємства через підозру у розкраданні державних коштів на суму понад 20 млн грн.

Тим часом новопризначений керівник "Укрзалізниці" Войцех Балчун презентував план реформування компанії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація