Протягом двох тижнів ціна на пальне в Україні має знизитись – Міненерго

Протягом двох тижнів ціна на пальне в Україні має знизитись – Міненерго

Міненерго домовилося з нафтотрейдерами про зниження ціни на пальне. / Фото: Міненерговугілля України

Міністр енергетики домовився про це з нафтотрейдерами.

Протягом наступних двох тижнів ціни на світлі нафтопродукти мають позинитися внаслідок різкого падіння цін на нафту.

Про це 13 січня домовилися на нараді міністра енергетики Володимира Демчишина та ключових нафтотрейдерів, повідомляє прес-служба Міненерго.

Представники компаній, що постачають бензин та дизельне пальне, повідомили міністру, що аналіз ціни можна буде провести лише після завершення січня, який завжди характеризується спадом продажів, та після нових поставок імпортних нафтопродуктів.

Нафтотрейдери звернули увагу міністра, що структура ціни бензину на більше, ніж половину, складається з податків та акцизу, тому зниження його ціни не може в повній мірі відповідати ціновій тенденції на нафту.

Демчишин підтримав ініціативу регулярної публікації у відкритих джерелах індикативних цін на пальне та його структуру, щоб складові ціни були максимально прозорі та зрозумілі. Для цього буде створена постійно діюча консультаційно-аналітична група за участю Мінекономіки, ДФС та НБУ.

Міністерство енергетики та вугільної промисловості також відстежуватиме цінову політику компаній, при потребі до аналізу цін також буде залучатися Антимонопольний комітет України.

Демчишин та нафтотрейдери домовилися провести чергову зустріч наприкінці наступного тижня.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк вимагав знизити ціни на нафтопродукти на автозаправних станціях і напрацювати формулу ціноутворення на ці продукти. Голова уряду наголосив, що ціни на нафту у світі впали до 30 доларів, а "заправки поки стоять на тих цінових параметрах, на яких стояли місяць тому".

 

Ціни на світлі нафтопродукти мають відреагувати на різке падіння нафти протягом наступних двох тижнів, в основному у зал...

Опубліковано Міністерство енергетики та вугільної промисловості України 13 січня 2016 р.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Обвал глобального ринку
Наступна публікація