Путін назвав мантрами заяви про відсутність впливу санкцій на російську економіку

Путін назвав мантрами заяви про відсутність впливу санкцій на російську економіку

Фото: Reuters

На думку президента, санкції впливають на російську економіку через обмеження на передачу технологій.

Президент Росії Володимир Путін підтвердив, що санкції суттєво впливають на російську економіку.

Про це він заявив в ході форуму "Росія кличе!", передає "Лента.ру".

Путін зазначає, що санції завдають шкоди і тим країнам, які їх вводили. 

"Ми часто повторюємо вже як мантру, що горезвісні санкції на нас не дуже-то і впливають. Впливають. І перш за все загрозу я бачу в обмеженні передачі технологій. Це, до речі кажучи, завдає шкоди не тільки російській економіці, а світовій економіці загалом, тому що російська економіка, безумовно, є важливим сектором і загальносвітової економіки", - підкреслив він.

Нагадаємо, нещодавно Путін зажадав від США зняти всі санкції і компенсувати заподіяну шкоду РосіїУгода між Росією і США про утилізацію плутонію, припинена Кремлем 3 жовтня, може бути відновлена у разі виконання американською стороною умов.

ЄС продовжив санкції проти десятків громадян РФ та російських компанійЗокрема, до 15 березня 2017 року під санкціями перебуватимуть 146 осіб та 37 російських компаній, яких у ЄС вважають безпосередньо винними у порушенні суверенітету України та її незалежності.

Сполучені Штати розширять санкції проти Росії через агресію в Україні. У документі Міністерства торгівлі, який мають надрукувати сьогодні, понад вісім десятків компаній із Росії, Індії, Гонконгу та Криму. Зокрема, у списку - більше півсотні фірм, підконтрольних Газпрому, та 11 виробників електроніки, яку можуть використовувати військові.

Повʼязані теми:

Наступна публікація