Рада в першому читанні схвалила старт приватизації в Україні

Рада в першому читанні схвалила старт приватизації в Україні

Рада прийняла в першому читанні законопроект, необхідний для старту приватизації / Фото: УНІАН

Проголосований законопроект має захистити національні інтереси у процесі реформування відносин власності.

Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект, необхідний для старту приватизації.

За нього у першому читанні проголосувало 237 народних депутатів, передає Українська правда.

"За" законопроект №2319а-д, автором якого є нардеп від "Народного Фронту" Андрій Іванчук, у першому читанні проголосувало 237 народних депутатів.

Нагадаємо, законопроект передбачає, що до приватизації в ролі покупців не допускаються юридичні особи або пов'язані з ними особи, зареєстровані в країнах, визнаних Верховною Радою країнами-агресорами. Крім того, не допускається участь у приватизації представників країн, щодо яких застосовані санкції.

Це обмеження пропонується поширити і на фізичних осіб, які мають громадянство країни, визнаної країною-агресором. 

Автор пропонує скасувати обов'язковий попередній продаж на фондових біржах пакета акцій акціонерних товариств груп "Б" і "Г" в розмірі 5-10% статутного капіталу. 

Згідно із пояснювальною запискою, ухвалення закону дасть змогу захистити національні інтереси у процесі реформування відносин власності, удосконалити механізми та процедури приватизації, підвищить економічну ефективність продажу об'єктів та надходження до державного бюджету.

Раніше міністр економічного розвитку та торгівлі Айварас Абромавичус заявляв, що велика приватизація державних підприємств відбудеться в Україні цього рокуПерший крок буде зроблено з продажу Одеського припортового заводу, зазначив він.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація