Ремонт доріг та мостів на Донбасі "влетить" Україні у більше ніж 2 млрд гривень

Ремонт доріг та мостів на Донбасі "влетить" Україні у більше ніж 2 млрд гривень

Вартість робіт з відновлення інфраструктури у Донецькій області становитиме 735,1 млн / Фото: Reuters

Руйнувань зазнали майже 962 км автомобільних доріг.

На відновлення об'єктів інфраструктури, які були зруйновані в ході бойових дій на Сході України, необхідно понад 2,15 млрд гривень.

В таку суму спеціалісти дорожніх підприємств та організацій Донбасу оцінили збитки від несанкціонованих втручань в роботу дорожнього комплексу східного регіону, повідомляє прес-служба Укравтодору.

"Зазначена сума є орієнтовною, оскільки повноцінні обстеження поки що проведені лише на звільнених від терористів територіях. Обсяги ж руйнувань в місцях, де ще ведуться бойові дії, поки що не встановлено через загрозу життю дорожників", – повідомив голова Держагентства автомобільних доріг України Сергій Підгайний.

За його словами, на даний час руйнувань різного ступеню складності зазнали майже 962 км автомобільних доріг загального користування, з яких близько 250,5 км – у Донецькій області та понад 711,5 км – у Луганській, а також 20 мостів і шляхопроводів, загальна довжина яких становить 2101 погонний метр.

За попередніми даними, вартість робіт з відновлення інфраструктури у Донецькій області становитиме 735,1 млн. гривень, а у Луганській – 1423,3 млн. гривень

Раніше повідомлялся, що бойовики перетворюють Донбас на руїну, мінуючи мости і обстрілюючи важливі об'єкти.

Повʼязані теми:

Наступна публікація