Реєстрацією автомобілів та видачею паспортів займатимуться ЦНАПи – Ковальчук

Реєстрацією автомобілів та видачею паспортів займатимуться ЦНАПи – Ковальчук

Реєстрацією автомобілів та видачею паспортів займатимуться ЦНАПи – Ковальчук

ЦНАП у Чернівцях / Фото: Від і до

Старостам об'єднаних територіальних громад нададуть повноваження щодо надання адмінпослуг.

Невдовзі реєстрацією актів громадського стану, видачею паспортів та ID-карток, реєстрацією і перереєстрацією транспорту тощо займатимуться центри надання адміністративних послуг (ЦНАПи), які активно створюють у всій Україні. Суть роботи таких центрів зводиться до того, що людина може в одному місці отримати різні довідки, документи, не бігаючи кабінетами.

Щоб зробити надання цих послуг зручним, запропоновано запровадити нові стандарти діяльності ЦНАПів, а також забезпечити їх належною кількістю робочих місць – без збільшення витрат на чиновництво. Про це повідомив перший заступник глави Адміністрації президента України Віталій Ковальчук за підсумками чергового засідання Ради регіонального розвитку.

"ЦНАПи мають стати зручними для всіх відвідувачів – з дітьми, людей із особливими потребами", — наголосив Ковальчук.

Також вирішили розширити мережу відповідних установ: від створення "віддалених робочих місць" – до надання старостам об'єднаних територіальних громад повноважень щодо надання адмінпослуг.

Раніше повідомлялося, що міграційна служба запустила онлайн-чергу для оформлення паспортів. У ДМС переконують, що електронна черга дозволить зробити процес прийому громадян у підрозділах більш прозорим та зручним, а також удосконалити організацію роботи підрозділів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація