РФ послабила продовольче ембарго

РФ послабила продовольче ембарго

Фото: Reuters

Нагадаємо, що США і країни Євросоюзу ввели санкції відносно Росії в 2014 році.

Уряд Росії послабив режим продовольчого ембарго і дозволив ввезення в країну яловичини, м'яса птиці і овочів. Всі ці продукти використовуються при виробництві дитячого харчування.

Про це пише ТАСС.

Продукти можна буде ввозити в Росію тільки в разі підтвердження їх цільового призначення. Російський Мінсільгосп буде визначати дозволений обсяг ввезення сировини на основі аналізу потреб виробників дитячого харчування. Крім того, буде враховуватися виробництво необхідної сировини в Росії і на території країн, що не потрапили під ембарго.

Нагадаємо, що США і країни Євросоюзу ввели санкції відносно Росії в 2014 році, зв'язавши їх з "приєднанням" Криму до РФ, а потім — з ситуацією на Сході України. У відповідь в серпні 2014 року Москва ввела заборону на ввезення продуктів з країн, що приєдналися до санкцій.

Зауважимо, що раніше в Россільгоспнагляді допустили введення заборони на постачання усієї рослинницької продукції з Туреччини.

16 березня повідомлялося, що Россільгоспнагляд вводить тимчасові обмеження на ввезення в Росію вирощених в Туреччині перців і гранатів, в тому числі через треті країни. Обмеження нібито пов'язані з систематичними поставками заражених продуктів.

Нагадаємо, що не так давно прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв заявив, що російський уряд має розширити список турецьких товарів, до яких будуть застосовані санкції, та збільшити коло осіб, які не будуть мати права в'їжджати на територію РФ.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Схуднення та здорове харчування
Наступна публікація